Hoe moet je tongzoenen?


Op TV of in de bioscoop heb je vast wel eens twee mensen zien tongzoenen. In films ziet tongzoenen er vaak erg makkelijk uit, maar misschien kijk jij er wel heel erg tegen op. Het is helemaal niet raar dat je tongzoenen in het begin een beetje eng vindt, dit gaat vanzelf over.

Hoewel de eerste keer vaak erg spannend is kan tongzoenen heel erg leuk en lekker zijn. Tongzoenen is natuurlijk het allerleukst wanneer je het doet met iemand waarop je verliefd bent en wanneer je het allebei wilt. Tongzoenen kan een heel speciaal gevoel geven, met tongzoenen laat je merken dat je je aangetrokken voelt tot de ander.

Speciaal om jou te helpen een echte topzoener te worden, hebben we een TONGZOEN-STAPPENPLAN gemaakt:


Stap 1: Zorg dat je lippen vochtig zijn. Als je lippen vochtig zijn glijden ze lekker langs de lippen van de ander. Een klein likje over je lippen is genoeg. Maak je lippen niet TE vochtig want dat kan raar over komen.

Stap 2: Begin met je mond dicht. Het ziet er raar uit als je met je mond open op de ander afkomt. Geef de ander bijvoorbeeld eerst een kusje op de mond voordat je begint te tongen.

Stap 3: Draai je hoofd een beetje. Als je hoofd niet gedraaid is kun je moeilijk tongzoenen omdat je neus in de weg zit.

Stap 4: Doe je ogen dicht. Zoenen is veel leuker met je ogen dicht. Met je ogen dicht kun je volop genieten van het zoenen.

Stap 5: Begin rustig te tongen. Beweeg rustig met je tong langs de tong van de ander. Begin bijvoorbeeld met rustig rondjes draaien. Probeer te ontdekken wat je zelf lekker vindt.

Stap 6: Probeer te ontdekken wat de ander lekker vindt. Na het zoenen (niet gelijk erna!) kun je best vragen wat de ander lekker vond en wat niet. Zo kun je de volgende keer nog lekkerder zoenen!

Lees deze stappen een paar keer goed door, en dan komt het helemaal goed!
Wil je nog meer handige tips? Hier lees je tips waardoor je nóg beter wordt in zoenen.